Menu
Show the sharing tools

Parmentier van runderwangen

Parmentier van runderwangen
Eekhoorntjesbrood, knolselderijpuree

Frédéric Salpetier

Praktische informatie

Informatie

  • Quantity : 4 personen

Ingredients list

Here are listed the ingredients needed to prepare your Parmentier van runderwangen

To make your life easier, select the ingredients when you're done with them

    • 2 wortelen
    • 2 stengels selder
    • 2 uien
    • 1 knoflookbol
    • 1 l. rode wijn
    • tijm
    • gepureerde tomaat
    • boter
    • ½ bol knolselder
    • melk
    • room
    • 300 gr champignons

Voorbereiding

++De runderwangen kruiden

++Ze een bruin korstje geven

++Volledig overgieten met pittige rode wijn

++Er de grof gesneden groenten en 1 eetlepel gepureerde
tomaat aan toevoegen

++ +/- 2 to 3 uur laten bakken op een zacht vuurtje

++Wanneer de runderwangen zacht zijn, ze uit het vleesnat
halen

++Het overblijvende vleesnat door een puntzeef gieten

++Indikken tot het stevig is

++Een deel van het vleesnat bij de runderwangen voegen
- vooraf in blokjes snijden

++Warm bewaren

Selderijmousseline

++De selderij in grote stukken snijden

++Met 1/2 melk – 1/2 water – zout bevochtigen

++ +/- 20 min. koken

++Laten uitlekken, met staafmixer vermalen

++Room toevoegen

++Mixen tot u een glad schuim verkrijgt

++Op smaak brengen

Opmaken

++De champignons bakken

++Het vlees in de vorm plaatsen

++Er enkele champignons bij leggen

++Overgieten met de selderijmousseline

++De vorm verwijderen, garneren met saus

KLIK HIER OM DE PDF VAN DE RECEPT TE DOWNLOADEN