Menu
Show the sharing tools

Risotto van Rouge du Poivre

Risotto van Rouge du Poivre

Nicolas Calcagnini

Praktische informatie

Informatie

  • Quantity : 4 personnes

Ingredients list

Here are listed the ingredients needed to prepare your Risotto van Rouge du Poivre

To make your life easier, select the ingredients when you're done with them

    • 300 g risotto carnaroli
    • 1l gevogeltebouillon
    • 150 g boter
    • 100 g geraspte parmezaanse kaas
    • 2 takjes gehakte platte peterselie
    • 1 sjalot
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 20 cl witte wijn

Voorbereiding

++De gehakte sjalot met de risotto in een pan fruiten tot de rijst een parelmoerkleur
krijgt (die zal later doorschijnend worden).

++Blussen met de witte wijn, tot verdamping van de
alcohol en absorptie van de wijn.

++Overgieten met gevogeltebouillon en mengen tot absorptie
van de vloeistof.

++In een recipiënt doen.

++Bij het klaarmaken van de borden, de risotto in een
pan doen, overgieten met gevogeltebouillon, op een
groot vuur aan de kook brengen, er de boter, de parmezaan
en de peterselie aan toevoegen tot u een homogene
en romige textuur verkrijgt.

++Onmiddellijk opdienen.

Tip

++Maak risotto altijd in twee stappen klaar (voorkoken
en koken); zo staat u minder lang in de keuken tijdens
uw receptie.

++Het verdient ook aanbeveling de rijst voor te koken
opdat het koken zachtjes zou worden beëindigd; bij de
laatste kookbeurt van de rijst zult u dus tijd winnen.

++Risotto moet al dente worden opgediend; niet alle rijst
is geschikt voor de kookmethode voor risotto.

++Zet uw verbeelding aan het werk voor wat u met de risotto
wilt serveren (schaaldieren, gekonfijte osso bucco,
saffraan, inktvisinkt en inktvisringen, groenten…).

KLIK HIER OM DE PDF VAN DE RECEPT TE DOWNLOADEN