Menu
Show the sharing tools

Sigaar Ô de vie

Sigaar Ô de vie

Olivier Massart

Praktische informatie

Informatie

  • Quantity : 1 personne

Ingredients list

Here are listed the ingredients needed to prepare your Sigaar Ô de vie

To make your life easier, select the ingredients when you're done with them

    • 1 goed droge Cohiba-sigaar
    • Zaagsel
    • 2 met de Cohiba gerookte eierdooiers
    • 10g fijne kristalsuiker
    • 1 vel filodeeg
    • 100g ganache van pure chocolade met koffiesmaak
    • Fijne poedersuiker
    • Cacaopoeder

Voorbereiding

++De eierdooiers roken met de verkruimelde Cohiba (opgelet: max. 10 min.)

++Een laagje eigeel maken met de gerookte dooiers + fijne kristalsuiker

++Het filodeeg tot 4 lagen dik plooien

++Het filodeeg in rechthoekjes van 12 op 10 cm snijden

++Het filodeeg op een ijzeren buis rollen en 5 min. laten bakken op 200°C.

++Uit de oven halen, de ijzeren buis verwijderen en 2 tot 3 min. weer in de oven plaatsen

++De S0‑suiker en de cacao 20 tot 30 min. laten roken in de rookkast.

++De S0‑suiker en de cacao mengen om een grijze kleur
te verkrijgen (de kwaliteit van een sigaar blijkt uit de
witheid van de as!)

++De sigaar gelijkmatig vullen met de ganache

++De sigaar in een asbak leggen met de as naar binnen

++Dit is geen sigaar!!!

++Voor wat het bandje betreft (gemaakt van gerecycleerd papier):

++De sigaar wordt niet opgegeten maar in de collectie
opgenomen, zoals alle grote Havana’s.

KLIK HIER OM DE PDF VAN DE RECEPT TE DOWNLOADEN